08 desember 2009

8. Desember: Die Hard


Da var det tid for årets første "Alternative julefilm". Det er nok ikke så veldig mange som ser på dette som en julefilm, men jeg mener det er det. Grunnene til dette er:



1. Firmaet som Holly jobber for arrangerer et juleselskap
2. Handlingen er lagt dagen før Julaften
3. Mesteparten av filmmusikken er julemusikk
4. Filmen inneholder PYNTEDE JULETRÆR!!

Dermed julefilm!!



Die Hard er en (jule) Actionfilm fra 1988. Filmen er regisert av John McTiernan (som også har regisert andre storfilmer som Predator, Hunt For Red October, Die Hard With A Vengeance og The 13th Warrior).



Kort sammnendrag:
New York City Detective John McClane has just arrived in Los Angeles to spend Christmas with his wife. Unfortunatly, it is not going to be a Merry Christmas for everyone. A group of terrorists, led by Hans Gruber is holding everyone in the Nakatomi Plaza building hostage. With no way of anyone getting in or out, it's up to McClane to stop them all. All 12!



Dette er i mine øyne tidenes beste Actionfilm. Historien er bra, skuespillet er bra og actionscenene er helt utrolige. Dette er uten tvil rollen som Bruce Willis var skapt for å spille. selv om jeg tror at McTiernans førstevalg Robert De Niro kunne gjort en god jobb, så tviler jeg sterkt på at det hadde blitt like bra som Willis sin rolletolkning. At andre som Richard Gere!!!! Arnold Scwarzenegger, Sylvester Stallone og Burt (Burty) Reynolds også takket nei skadet heller ikke.. hehe Til og med en av mine favorittskuespillere Mr. Richard Dean Anderson var en av skuespillerne som var vurdert til rollen som John McClane, det kunne vært noe å sett...

Av andre skuespiller prestasjoner i denne filmen må man såklart også trekke frem Allen Rickman (som Hans Gruber) og Reginald VelJohnson (som Al Powell). Begge 2 spiller her i den beste filmen på begges filmografi (Selv om Rickman også var meget god i både Sweeney Todd, Robin Hood og Harry Potter filmene).



Filmen har også et par gode komiske øyeblikk, da spesielt med Willis sine one-liners.

John McClane: Nine million terrorists in the world and I gotta kill one with feet smaller than my sister.

Supervisor: Attention, whoever you are. This channel is reserved for emergency calls only.

John McClane: No fucking shit, lady. Do I sound like I'm ordering a pizza?




Vel, selv om ikke alle syntes dette er en julefilm, så vil jeg anbefale alle å se denne i julen kun for å få litt avveksling fra alle de koselige julefilmen som fins ute på markedet.



Terningkast:

2 kommentarer:

  1. Genialt! Fins ikke bedre

    SvarSlett
  2. Som sagt er jeg helt enig med deg der.. Beste Action filmen som er.. :-)

    SvarSlett